patiekalas.lt
skanių patiekalų receptai

Bulvių patiekalai

Virtų bulvių blyneliai

Gaminant reikės:

  • 7-8 bulvių;
  • kiaušinio;
  • šaukšto miltų;
  • šaukšto krakmolo;
  • 3 šaukštų džiūvėsėlių;
  • druskos pagal skonį;
  • sviesto arba aliejaus (kepimui).

Bulves išvirti su lupenomis. Išvirtas bulves nulupti ir sumalti mėsmale. Suberti miltus, krakmolą, įmušti kiaušinį, įberti druskos, viską gerai išmaišyti. Iš gautos tešlos suformuoti nedidelius, plonus blynelius. Blynelius apvolioti pyrago džiūvėsėliuose ir apkepti.

Bulvių apkepas su sūriu

Patiekalo ingredientai:

  • 4-5 bulvės;
  • 2 oranžinės paprikos;
  • 2 svogūnai;
  • 4 krabų lazdelės;
  • taip pat reikės fermentinio sūrio, smulkintų krapų, bulvių prieskonių bei aliejaus.

Bulves išvirti ir supjaustyti griežinėliais. Paprikas, svogūnus ir krabų lazdeles supjaustyti kubeliais. Paprikų ir svogūnų kubelius pakepinti aliejuje. Sutarkuoti sūrį. Į skardą įpilti aliejaus, taip pat aliejumi ištepti ir skardos šonus. Į skardą dėti sluoksnį bulvių, apibarstyti prieskoniais, tada dėti dalį kepintų paprikų ir svogūnų, krabų lazdelių, pabarstyti sūrio. Toliau vėl dėti bulvių sluoksnį, apibarstyti prieskoniais ir t.t. Taip sudaryti kelis sluoksnius. Viršutinį sluoksnį daryti iš bulvių ir sūrio, o ant viršaus užbarstyti smulkintų krapų. Kepti orkaitėje, kol sūris išsilydys.