patiekalas.lt
skanių patiekalų receptai

Varškės patiekalai

Varškės apkepas

Produktai

  • 3 pakeliai varškės;
  • 6-7 kiaušiniai;
  • 0,5 stiklinės grietinėlės;
  • 2 šaukštai manų kruopų;
  • 4 šaukštai miltų;
  • 4-5 šaukštai cukraus;
  • 1 stiklinė razinų;
  • 1 citrina;
  • 1 obuolys.

Paruošimas

Varškę pertrinkite per sietelį. Į ją supilkite grietinėlę, suberkite manų kruopas ir įmaišykite kiaušinių trynius. Suberkite miltus, cukrų ir sutarkuotą citrinos žievelę. Iki standžių putų išplakite baltymus ir maišydami supilkite juos į apkepo masę.

Kepimo formą ištepkite sviestu ir pabarstykite manų kruopomis. Sudėkite pusę apkepo tešlos, įberkite dalį razinų, o ant viršaus sudėkite likusią tešlą. Apkepo viršų papuoškite skiltelėmis supjaustytu obuoliu bei likusiomis razinomis. Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180-200 laipsnių temperatūros.