Varškės patiekalai
Varškės apkepas
Produktai
- 3 pakeliai varškės;
- 6-7 kiaušiniai;
- 0,5 stiklinės grietinėlės;
- 2 šaukštai manų kruopų;
- 4 šaukštai miltų;
- 4-5 šaukštai cukraus;
- 1 stiklinė razinų;
- 1 citrina;
- 1 obuolys.
Paruošimas
Varškę pertrinkite per sietelį. Į ją supilkite grietinėlę, suberkite manų kruopas ir įmaišykite kiaušinių trynius. Suberkite miltus, cukrų ir sutarkuotą citrinos žievelę. Iki standžių putų išplakite baltymus ir maišydami supilkite juos į apkepo masę.
Kepimo formą ištepkite sviestu ir pabarstykite manų kruopomis. Sudėkite pusę apkepo tešlos, įberkite dalį razinų, o ant viršaus sudėkite likusią tešlą. Apkepo viršų papuoškite skiltelėmis supjaustytu obuoliu bei likusiomis razinomis. Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180-200 laipsnių temperatūros.